Vacature directeur OBS FavoRIET

Stichting Prisma is op zoek naar een enthousiaste:

Directeur voor OBS FavoRIET in Helden/Panningen (0,8-1FTE)

(gemeente Peel en Maas)

Organisatie
Stichting Prisma vormt het bevoegd gezag van 10 reguliere basisscholen en 1 school voor speciaal basisonderwijs in de gemeente Peel en Maas. Ruim 170 personeelsleden werken samen aan het onderwijs voor ruim 1.650 leerlingen.

 “Op 9 april 2021 is onze nieuwe naam onthuld: OBS FavoRIET”

OBS FavoRIET

Uit een fusie van de basisscholen De Wissel en Nieuweschool in Panningen is per 1 augustus 2020 de openbare basisschool ‘Fusieschool de Riet’ ontstaan. Op 9 april jl. is de naam van de school omgedoopt tot OBS FavorRIET.

Op OBS FavoRIET is op dit moment een team van 25 personen werkzaam. De 293 leerlingen zijn op locatie De Riet verdeeld over 2 gebouwen in 11 groepen. Het openbare karakter is in de fusie behouden gebleven. Gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting zijn de nieuwe kernwaarden van het openbaar onderwijs. Ze vormen samen met de slogan “Openbare scholen – waar verhalen samenkomen” een stevig fundament onder onze eigen kernwaarden.

Onze school ligt op de grens van de dorpen Helden en Panningen. Het overgrote deel van de leerlingen komt uit de omliggende wijken; we stimuleren immers binnen Prisma thuisnabij onderwijs. Naast de openbare school zijn in de gebouwen ook SBO De Fontein, Kinderopvangpartner Hoera en de Ballongroep van PSW gehuisvest.

Onze directeur:

 • is een ervaren onderwijskundig schoolleider.
 • weet wat doorpakken/aanpakken is en zet daarbij de schouders eronder om de ingezette ambitie op onderwijsprocessen en leerresultaten verder te optimaliseren.
 • kan samen met het team aan toekomstgericht onderwijs vormgeven vanuit de nieuwe opgestelde visie.
 • is een persoonlijkheid, iemand die er staat, iemand die zichtbaar en toegankelijk is en iemand die open staat voor ideeën van anderen.
 • is in staat mensen te verbinden en te motiveren, zowel op school- als stichtingsniveau met de collega directeuren alsmede met de externe partners en ouders.
 • draagt (mede) zorg voor een positieve sfeer op school.
 • omarmt het principe van een kindcentrum en versterkt de samenwerking met kinderopvangpartner Hoera.

Voor meer informatie en de nieuwe missie/visie, verwijzen we graag naar het profiel (op te vragen bij Femke Koch, hoofd P&O via femke@prisma-spo.nl).

Wat is een eis?

 • Een afgeronde opleiding tot schoolleider binnen het primair onderwijs.

 

Wat kan Prisma bieden?

 • Een ambitieuze werkplek waar je jouw talenten en expertise als directeur optimaal kunt inzetten.
 • Inschaling (CAO PO Schaal D12) en arbeidsvoorwaarden conform CAO Primair Onderwijs.
 • Werktijdfactor 0,8 – 1,0 fte.
 • Mogelijkheid om te sparren met andere directeuren.
 • Ingangsdatum in overleg.

 

Enthousiast of nieuwsgierig geworden?

Voor meer inhoudelijke informatie of vragen over de procedure kan je contact opnemen met Dave Huntjens, voorzitter College van Bestuur (077-3079748). Het functieprofiel D12 uit het functiehandboek van Prisma is van toepassing op de vacature. Deze is op te vragen bij Femke Koch, hoofd P&O (femke@prisma-spo.nl).

 

Solliciteren & sluitingsdatum

Je motivatiebrief en c.v. ontvangen wij graag uiterlijk 13 mei a.s. via hr@prisma-spo.nl o.v.v. vacature Directeur OBS FavoRIET. De vacature is in- en extern gepubliceerd. Na de sluitingsdatum zal de selectiecommissie een eerste selectie maken. De selectiegesprekken vinden plaats met de selectiecommissie in de week van 24 mei en met de benoemingsadviescommissie (BAC) in de week van 31 mei. Een tweede gesprek en een assessment kunnen deel uitmaken van de procedure.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De sollicitatiecode behorende bij artikel 11.8 CAO PO maakt integraal onderdeel uit van deze procedure.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld