Over cultuurpad

Het onderwijs is hard aan het werk om te innoveren en veranderen. Cultuurpad DOET en DENKT daar graag aan mee en heeft als motto ‘anders leren met cultuur’.

Cultuurpad denkt mee met scholen hoe leren anders kan en hoe cultuureducatie daarin een rol kan spelen. Dit gebeurt door deskundigheidbevordering, het aanreiken van suggesties, ontwikkelen van instrumenten, creatieve concepten en oplossingen, informatie en inspiratie, door het bedenken van acties en campagnes en door het zoeken en boeken van cultuurmakers voor het activiteitenprogramma op maat van de school.

Cultuurpad is 15 jaar geleden opgericht door het onderwijs en heeft zich ontwikkeld van een loket wat scholen ondersteunt bij het implementeren van cultuureducatie tot een culturele stichting met veel onderwijskennis, creativiteit en een breed takenpakket. Het team van creatieve geesten wordt ingezet als de rechterhand van scholen en werkt vraaggericht aan het op creatieve wijze verbinden van onderwijs met cultuur en andere domeinen.

Meer informatie? Kijk op www.cultuurpad.nl