De afgelopen weken hebben 10 basisscholen uit de regio zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (e-waste) ingezameld. Als basisschool de Pas hebben leerlingen uit groep 6/7 ook meegedaan aan deze E-waste Race. Ze hebben keihard gewerkt om zoveel mogelijk apparaten in te zamelen. Dit heeft erin geresulteerd dat ze totaal ruim 6.500 items hebben ingezameld.

Op 14 juni om 10:00 uur kwam het verlossende bericht dat basisschool de Pas zich de winnaar mag noemen van de E-wast Race 2019 voor de Regio Noord-Limburg. Een prachtige prestatie, waarmee de kinderen naast bewustwording ten aanzien van duurzame afvalinzameling, een groepsreis hebben gewonnen naar de Ontdekfabriek in Eindhoven.
De prijsuitreiking heeft vrijdagmiddag 14 juni jl. plaatsgevonden. Omroep Peel & Maas heeft alles op video vastgelegd, zoals jullie in het bijgaande filmpje kunnen zien.
Vanuit Weee Nederland was Moniek Hermans aanwezig. Zij ondersteunen de E-waste race en hebben de prachtige reis naar de Ontdekfabriek in Eindhoven beschikbaar gesteld. De leerlingen en juf Ilonka hebben deze prijs uit handen van Wethouder Paul Sanders in ontvangst mogen nemen. Wij willen natuurlijk ook Nando Zwambag die als projectcoördinator de E-wast race begeleid van harte bedanken, evenals de gemeente Peel en Maas, die voor de foto’s heeft gezorgd en alle afval weer heeft afgevoerd. Natuurlijk ook hartelijk dank aan alle ouders, medewerkers, opa’s en oma’s en bekenden die hebben bijgedragen aan dit mooie succes door de apparatuur bij de leerlingen in te leveren.

Hierbij de link naar het bericht op de website van gemeente Peel en Maas:
https://www.peelenmaas.nl/inwoners-en-ondernemers/nieuws/2019/06/14/basisschool-de-pas-uit-helden-winnaar-e-waste-race

en het filmpje: